Zamieszczone przez iksik2
zmiana ubezpieczyciela i małe pytanko w związku z tym
Zwiń
X
-
zmiana ubezpieczyciela i małe pytanko w związku z tym
w lipcu po zakupie skody zrobiłem rekalkulację składki żeby wykorzystać ubezpieczenie poprzedniego właściciela w Hestii. Hestia przysłała mi dokumenty po ponad miesiącu po kilkukrotnych interwencjach telefonicznych, obniżyli mi dodatkowo zniżkę o 10% ( w Generali miałem 60%). Chcę zrezygnować z usług Hestii. Jak to jest,w zaświadczeniu o bezszkodowej jeździe ubezpieczenie Skody będzie się liczyło tylko za okres od wniosku o rekalkulację czy tez będzie zaliczony okres ubezpieczenia skody przez poprzedniego właściciela.BIA 4XXX
-
-
koja86 jak to chcą, przecież Art. 28 Ustawy z dnia 22 maja 2003r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli komunikacyjnych mówi, że jeżeli posiadacz pojazdu mechanicznego nie później niż na jeden dzień przed upływem okresu 12 miesięcy, na który umowa ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych została zawarta, nie powiadomi na piśmie zakładu ubezpieczeń o jej wypowiedzeniu, uważa się, że została zawarta następna umowa na kolejne 12 miesięcyBIA 4XXX
Komentarz
-
Komentarz